תזונה ים תיכונית
דמיינו עצמכם סועדים באוויר הפתוח עם צלחות שופעות ירקות תוססים, זיתים בשרניים ודגים עסיסיים, והכל תוך כדי התחממות בזוהר הזהוב של השמש השוקעת. זו לא רק פנטזיה, זוהי תמונת מצב של התזונה הים תיכונית, הידועה לא רק בטעמיה הטעימים אלא גם בפוטנציאל הבריאותי שלה.
הדיאטה הים תיכונית מציעה שפע של מזונות אנטי דלקתיים, שהם חביבים הן למערכת העיכול שלכם והן לבלוטות הטעם. התזונה הים תיכונית עשירה בדגנים מלאים, חלבונים רזים ושומנים בריאים, שבמרכזם שמן הזית. היא חושפת את המעיים לעולם שבו טעם והזנה חיים בהרמוניה. זה כמו לשלוח את הקרוהן או הקוליטיס שלכם לשייט מרגיע בים התיכון, שבו הדבר היחיד שמעורר, הוא הוויכוח מי מכין את החומוס הטוב ביותר.
בנוסף לכל יתרונותיה הבריאותיים, תזונה ים תיכונית מומלצת למטופלים עם מחלות מעי דלקתיות מאחר והיא תזונה מאוזנת, קלה ליישום, דלה במזונות מעובדים ובעלת פוטנציאל להורדת דלקתיות. עם זאת, אין מספיק מחקרים בנושא.
מיתרונותיה של הדיאטה הים תיכונית:
- הפחתת סטרס חמצוני
- הפחתת דלקת באמצעות שיפור היחס בין אומגה 6 לאומגה 3 במזון שלכם
- נוגדי חמצון וסיבים תזונתיים משלל הירקות, הפירות והקטניות בתפריט
- שמירה על אוכלוסיית חיידקי מעי בריאה וטובה
- שמירה על תפקוד תקין של שכבת התאים במעי (אנדותל)
אז מה הדיאטה הזו כוללת?
צריכה תכופה של פירות, ירקות, דגנים מלאים, דגים, קטניות, אגוזים, מוצרי חלב רזים ושמן זית. תזונה ים תיכונית דלה במזון מעובד, בשר אדום ושומן רווי.
חשוב להתאים את התזונה באופן אישי, תוך התחשבות במחלה (האם פעילה או ברמיסיה), בסימפטומים ובאורח החיים של כל אחד ואחת מכם.