אי סבילות ללקטוז

לקטוז הוא דו סוכר, אשר נמצא באופן טבעי במוצרי חלב

מדוע הוא גורם לאי סבילות בחלק מהאנשים?
בשביל לספוג ביעילות את הלקטוז, הגוף שלנו צריך לפרק אותו ל-2 יחידות סוכר נפרדות. הפירוק מבוצע ע”י אנזים שנקרא לקטאז. יש אנשים שיש להם חוסר באנזים ולכן לא מצליחים לפרק ביעילות את הלקטוז. 

ומה קורה במעי?
הלקטוז מגיע בשלמותו למעי הגס ושם חיידקי המעי אוכלים אותו כמעדן שאין כמותו. כתוצאה מכך נוצרת תסיסה שיכולה להוביל לגזים, נפיחות, כאבי בטן ושלשולים.

איך אפשר לאבחן אי סבילות ללקטוז?
על ידי בדיקת נשיפה אשר נחשבת למאוד מהימנה. אפשרות אחרת היא לנסות להימנע מצריכת מוצרים עשירים בלקטוז למשך שבועיים ולראות אם יש שיפור בסימפטומים.

מי שיוצא חיובי בבדיקה לא יוכל לצרוך יותר מוצרי חלב לעולם?
מומלץ לנסות להיחשף לכמויות קטנות של מוצרי חלב ולבחון את הסבילות האישית שלכם.

אי סבילות ללקטוז

שתפו:

הורדת רשימת מזנות עשירים בלקטוז ותחליפיהם