אי סבילות לפרוקטוז

פרוקטוז (או בשמו הפופולרי “סוכר הפירות”) הוא חד סוכר שנספג באיטיות, בדרך מיוחדת משלו לאורך המעי

מדוע הוא גורם לאי סבילות בחלק מהאנשים?
ישנם אנשים שלא מצליחים לספוג את הפרוקטוז ביעילות. 

ומה קורה במעי?
מאחר ומדובר בסוכר מאוד גדול, הוא סוחף אחריו כמויות גדולות של נוזלים (תהליך נורמלי שקורה אצל כל האנשים), שיכולים להוביל לשלשולים וכאבי בטן לאלו הסובלים מ-IBS לאור רגישות גבוהה יותר. בנוסף, הוא נזלל ע”י חיידקי המעי, דבר שמוביל לתסיסה וכתוצאה מכך לגזים, נפיחות וכאבי בטן.

איך אפשר לאבחן אי סבילות לפרוקטוז?
על ידי בדיקת נשיפה, שבחלק מהמחקרים אינה נחשבת כבדיקה מהימנה. אפשרות אחרת היא הימנעות ממזונות עשירים בפרוקטוז למשך שבועיים ולראות אם יש שיפור בסימפטומים.

מי שיוצא חיובי  לא יוכל לצרוך מיצי פירות לעולם?

לגבי מיצי פירות, לצערי ככל הנראה התשובה היא שלא. בכל פעם שתשתו מיץ פירות צפו פגיעה (אם המיץ שווה את זה ואתם סופ”ש בבית, אולי השלשול יראה יותר ידידותי ותחליטו ללכת על זה).

לגבי מזונות אחרים עשירים בפרוקטוז – יש לבחון את רמת אי הסבילות האישית שלכם.

אי סבילות לפרוקטוז

שתפו:

הורדת רשימת מזנות עשירים בפרוקטוז