גזים ונפיחויות במערכת העיכול

בואו נדבר על משהו שכולנו חווינו, אבל אולי מתביישים לשוחח עליו מסביב לשולחן האוכל: גזים ונפיחות, התהליך הטבעי (ולפעמים הקולי המביך) של הגוף שלנו. תחשבו על זה כדרך של מערכת העיכול לומר, “היי, אני עובדת קשה כאן למטה!”

הנה הטוויסט המהנה: העברת גזים היא למעשה סימן למערכת עיכול בריאה. זה אומר שהמערכת האקולוגית האישית שלכם, של חיידקי המעי, עסוקה בפירוק מזון, ויוצרת מנעד של מנגינות וצלילים הנעים בין רחש הרוח הנושבת בין העלים, לבין הופעת רוק בפארק הירקון. בממוצע, אנשים מעבירים גזים בערך 14  פעמים ביום, וזה נורמלי לחלוטין – גם אם זה לא נושא השיחה המנומס ביותר בארוחת הערב.

אז בפעם הבאה שהגוף שלכם מחליט להנעים את זמנכם במנגינה, תזכירו לעצמכם שהוא פשוט עושה את עבודתו נאמנה. זכרו שגזים הם סימן לחריצות במערכת העיכול, וכל הכבוד לחיידקי המעיים החרוצים, על מאמציהם המשמעותיים לשמור על בריאותכם.

חיידקים עושים גזים וצוחקים
צלחת עם סכין ומזלג

מה אפשר לעשות מבחינה תזונתית?

בתור התחלה, לנסות לצמצם במאכלים שידועים כגורמים לגזים ונפיחויות:

  • מסטיקים וסוכריות
  • מוגזים
  • מזונות מעובדים
  • חטיפי אנרגיה
  • כרוב, כרובית, ברוקולי ופטריות
  • שום ובצל חיים
  • קטניות (אפונה, עדשים, גרגרי חומוס, פולי סויה, תורמוס)
  • מזונות בטיגון עמוק ומאפים עשירים בשומן

♥ שימו לב ♥ 

לא מומלץ להוריד לחלוטין קטניות וירקות מאחר והם תורמים לבריאות המעי. חשוב לשים לב מהי הכמות הנכונה עבורכם, שפחות מעוררת תסמינים במערכת העיכול.

שתפו: